Therapieën

POLSSCHOOL

Heb je al een tijd last van een vermoeide arm? Pijnlijke spieren in de arm of handen? Sprak de dokter van RSI klachten? Overbelasting? En kan het zijn dat je je pols op een verkeerde manier gebruikt. Binnen 2 tot 3 sessies leer ik u om de pols in het dagelijks leven goed te gebruiken. We werken functioneel, persoonsgericht en op maat van  de jobinhoud, hobby's... enz. 

RUGSCHOOL

Het rugschool pakket is voor iedereen bedoeld. Zowel mensen die reeds klachten ervaren als diegene die preventief op een goede manier willen omgaan met de rug. Een pakket bestaat uit een algemene les en vervolgens nog lessen rond:  zitten, slapen, heffen en tillen, huishoudelijke taken. + eventueel werkplek bezoek. De sessies duren ongeveer 1uur. Daarnaast kunnen de lessen ook gegeven worden in bedrijven, voor grotere groepen (prijzen op aanvraag). 

ERGOTHERAPIE 

Het aantal sessies is sterk afhankelijk van de individuele hulpvraag. De therapie inhoud kan bestaan uit: woningaanpassingen, hulpmiddelen advies, oefentherapie, schrijfmotorieke, activiteitenmanagment,  coaching, invullen van een zinvolle dagbesteding, werken rond prikkelverwerking, school- werk bezoeken, concentratie, functionele zaken zoals fietsen, koken, aankleden,... 

Ik richt mij hiervoor vooral op de doelgroep van personen met een fysieke beperking. Maar ook personen  met HSP, ASS...

Na een intake gesprek, ga ik samen met u kijken welke verwachtingen u heeft. En kan de therapie inhoud aangepast worden. 

©2019 Puissance ergo &-hippotherapie Oudenaarde- Brakel
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.