INPP reflex integratie therapie

De INPP-methode gaat uit van het idee dat leer- en gedragsproblemen ontstaan door onvolgroeide reflexen. Door de juiste oefeningen uit te voeren, kunnen deze reflexen zich alsnog ontwikkelen, opdat ze spontaan geïntegreerd worden in het lichaam en niet langer in de weg zitten, waardoor de problemen afnemen.

Bij INPP kijken we naar de oorzaken achter het leerprobleem en trachten deze aan te pakken door een bewegingsprogramma. De INPP -reflex -integratie -therapie dient dagelijks te worden uitgevoerd thuis, onder begeleiding van de ouder(s). Het bestaat uit hele eenvoudige en repetitieve oefeningen.

INPP kan helpen met;

  • leesproblemen
  • schrijfmoeilijkheden
  • dyslexie, dyscalculie
  • dyspraxie (DCD)
  • ADD
  • ASS
  • (faal)angst, gebrek aan zelfvertrouwen

De INPP-Reflex-Integratie-Therapie is in de eerste plaats gericht op kinderen vanaf 7 jaar met een leer- of gedragsprobleem.

Resultaat; een lichaam dat niet uitvoert wat de hersenen willen. In plaats van voluit te kunnen gaan in de klas, zit de motoriek in de weg. Dit kan aanleiding geven tot secundaire leer- en gedragsproblemen. Moeilijkheden met schrijven, lezen, stilzitten, concentratie,... kunnen een duidelijke aantoonbare origine hebben in het lichaam, die objectief kan worden vastgesteld. Primitieve reflexen zijn immers hét bewijs van een onrijp centraal zenuwstelsel, m.a.w. de motoriek is nog niet rijp genoeg voor complexe leertaken.

Reflex-Integratie-Therapie

De Reflex-Integratie-Therapie bestaat uit eenvoudige oefeningen die dagelijks dienen uitgevoerd te worden. Primitieve reflexen worden zo geïntegreerd en opgeborgen. Nieuwe motorische patronen krijgen de tijd om zich te ontwikkelen. Het kind dat worstelde met zijn leerprobleem, komt eindelijk tot rust en heeft terug energie om te leren. Op het einde van het oefenprogramma kan het kind zijn volledige potentieel aanspreken en eindelijk laten zien wat het kan!

Normaal evolueren de primitieve reflexen tijdens het eerste levensjaar, maar bij sommige kinderen gebeurt dit niet volledig. Dit valt voor wanneer ze bijvoorbeeld motorische mijlpalen hebben overgeslagen of een andere ontwikkeling hebben doorgemaakt.


Hoe ziet een INPP programma eruit?

Het programma loopt meestal over 10 tot 12 maanden. 

1. Beginnend met een intake gesprek met de ouders

2. Uitgebreide evaluatie van de reflexen + eerste oefening mee naar huis

3. Opvolg consultaties + nieuwe oefeningen, om de 6-8 weken. 

4. Afsluiten en evaluatie

Tarief:

50€/uur 

! Deze therapie vraagt een groot engagement van u en uw kind. Thuis de oefeningen consequent uitvoeren is de basis voor verandering. ©2022Puissance ergo &-hippotherapie Oudenaarde- Brakel 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.