Ergotherapie

WAT?

De therapie inhoud is zeer afhankelijk van de specifieke hulpvraag van de cliënt. Tijdens het intensief proces met de cliënt kan er ook steeds overleg plaatsvinden met andere zorgverleners zoals kine, artsen, ... voor een optimaal resultaat. Ik werk steeds interactief samen met de cliënt en zijn systeem, het is namelijk een vraaggestuurd proces. De sessies kunnen gaan rond adviesverlening, oefenen met hulpmiddelen of het trainen van vaardigheden, lessen (vb. rugschool) enz... 

vb. schrijfmotoriek, aan- en uitkleden, zelfstandig eten, fietsen, gedrag en sociale vaardigheden,  woningaanpassingen, adviesverlening, rugschool, polsschool, werkpostaanpaanpassingen...

 VOOR WIE? 

1. Kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen. 

2. Kinderen met een verstoorde prikkelverwerking

3. Iedereen met functionele problemen tijdens werk, school, huishoudelijke en vrijetijdsactiviteiten. 

4. Mensen met rug- en of polssklachten

5. Mensen met een fysieke beperking (vb. MS, reuma, CVA...)

6. Mensen na een oncologische behandeling 

7. Ouderen die langer wensen thuis te wonen
VERLOOP?

U kan zich vrijwillig aanmelden of doorverwezen zijn door u huisarts of specialist. Steeds start ik met een kort intake gesprek waarbij we de hulpvraag van u duidelijk stellen. Belangrijk is steeds dat de cliënt en zijn systeem centraal staan. Eens de hulpvraag duidelijk is kan de therapie gestart worden. Veelal zal dit gaan over een 10 tal sessies, waarbij u zowel les krijgt, oefeningen en eventueel een huis- werkplek- of schoolbezoek. 

Ergotherapie is tot op heden nog niet terugbetaald, maar bij sommige ziekenfondsen zijn er een aantal sessies deels terugbetaald via de aanvullende verzekering. 

Tarief?

40 €/uur

Bij verplaatsingen > 15km : 0,25€/km.

Regio: Gent, Deinze, Gavere, Asper, Zingem, Zwalm, Oudenaarde, Zwijnaarde, Kruishoutem, Zottegem. Scheldewindeke, Oosterzele.