Ergotherapie bij oncologie

ADL activiteiten 

Na een oncologische behandeling verloopt het dagdagelijkse leven soms moeilijk. De ergotherapeut kijk samen met jou om activiteiten van het dagelijkse leven (zelfzorg, koken, poetsen...) zo zelfstandig mogelijk uit te voeren 

Cognitieve luik

Na een oncologische behandeling kan je te kampen krijgen met geheugen en concentratiestoornissen. Dit krijgt ook soms de naam het 'chemobrein' .

Fysieke luik

Na al je behandelingen kan het zijn dat je een gevoel van zwakte ervaart, dat je last hebt met fijn motorische zaken (polyneuropathie),  beperkte armfunctie, chronische pijn, rugproblemen, amputatie.... Een ergotherapeut gaat met jou werken om dit te verbeteren. 

Arbeid re-integratie 

Omdat terug aan het werk gaan na zo een immense rollercoaster niet evident is gaan we samen op zoek naar mogelijkheden, aanpassingen  enz


Sociale re-integratie 

Klik hier en begin te typen. Temporibus autem quibusdam et aut officiis.

Ontspanning

Belangrijk is dat je opnieuw kan ontspannen, dat je activiteiten in balans zijn. Dit doen we aan de hand van de activiteitenweger. 

Mobiliteit en hulpmiddelen advies

Worden lange afstanden moeilijk? iIs het toilet te laag? Vraagt het nemen van een douche veel energie?  Een ergotherapeut kijkt graag met jou naar mogelijk hulpmiddelen. 

Coaching met paarden 

Heb je nog angsten, twijfels, wil je je leven veranderen na deze rollercoaster? Maar heb je nog niet de moed en de overtuiging gevonden? Wil je jezelf nog beter leren kennen vanuit je diepste ik? Ervaring met paarden is niet nodig, maar ze gaan je helpen in een veranderingsproces. 

©2022Puissance ergo &-hippotherapie Oudenaarde- Brakel 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.