Coaching met paarden - Equicoaching

Als gecertificeerd equicoach begeleid ik mensen met belangrijke veranderingsprocessen. Allerlei levensvragen kunnen aan bod komen. Bijvoorbeeld : na een burn-out, na een ontslag, wat wil je gaan doen in je leven, wat is voor jou belangrijk. Hoe kan ik anders leren omgaan in bepaalde situaties, hoe kan ik mijn valkuilen omzetten in sterktes... enz. In 2019 zal ik ook lesgeven binnen de opleiding Equicoaching. 

Binnen een coach proces wordt het paard ingezet om bepaalde gevoelens , gedachten of acties beter te verankeren. We starten vanuit het ervaringsgericht leren. We gaan aan de slag met ieders persoonlijke krachtbronnen en leggen samen een weg of tot verandering.  Het paard is hierbij een spiegel van jouw in het hier en het nu. Het paard oordeelt niet, en gaat met jouw op pad.  We komen in contact met het paard, maar je zal hierbij niet op het paard rijden. Alles gebeurt naast het paard. 

Een coaching traject start telkens met een verkennend gesprek, een intake en daarna volgen nog een 5-10 tal sessies. 

Ervaring met paarden is niet nodig. We werken buiten, dus aangepaste en warme kledij is wel aangewezen. 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met me op.  

Coachen van groepen/ bedrijven/...

Naast de individuele trajecten ondersteun ik ook groepen of bedrijven samen met de paarden. Op zo een moment laten we de groepsdynamiek spreken, gaan we op zoek naar de onderliggende (vaak niet uitgesproken) processen die spelen in de groep. 

Door ervaringsgericht te leren en nadien alles na te bespreken hopen we op die manier jouw en je groep beter op elkaar te kunnen afstemmen, elkaar te leren kennen en nieuwe processen in gang te steken. 

Een soort van teambuilding tussen de paarden? Ja dat is het zeker, en nog veel meer, je leert je werknemers op een andere manier kennen. We bekijken ieders leidinggevende kwaliteiten. 


Binnen coaching werken we steeds doelgericht, procesmatig en op maat van ieders vraag. 

Laat gerust iets weten als u geprikkeld bent over deze manier van coachen. 

©2022Puissance ergo &-hippotherapie Oudenaarde- Brakel 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.